aMobiliteit en bereikbaarheid Helmondse Lichtjes Parade.

De Helmondse Lichtjes Parade trekt jaarlijks in de maand maart (de zaterdag een week na half vasten) door de straten van Mierlo-Hout.

Aangezien het aantal toeschouwers dat de parade bezoekt elk jaar verder stijgt, en in het kader van duurzaamheid willen wij alle bezoekers wijzen op het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen.

Een gedeelte van de Houtse Parallelweg en de Hoofdstraat is ivm de parade voor alle verkeer afgesloten.

Te Voet:

Indien u in de directe omgeving woont dan is het uiteraard het verstandigst om onze parade te voet te bezoeken.

Fiets:

Mierlo-Hout is vanuit alle kanten makkelijk per fiets te bereiken, maak gebruik van de speciaal voor deze parade ingerichte bewaakte fietsenstallingen. Deze fietsenstalling is ingericht op het “oude” JUMBO terrein aanhangers gelegen aan de Mierloseweg.

Openbaar vervoer:

Openbaar vervoer per spoor is een prima alternatief, station Mierlo-Hout ligt op een steenworp afstand van het parcours.
Stoptrein vanuit Eindhoven als ook die van uit Venlo stoppen op station Mierlo-Hout.

Auto:

Door de te verwachte drukte is het moeilijk om in de directe omgeving uw auto te parkeren, zorg dat u in ieder geval op tijd de parade bezoekt, en uw auto parkeert op de daarvoor bestemde openbare parkeerplaatsen. Parkeren in de buurt van station Brandevoort of station Brouwhuis is een goed alternatief, via het spoor bent u in enkele minuten in Mierlo-Hout.